milivolt electronics world news 657_Sayl_Kanun\'da_yaplmak_istenen_deiiklik_herkesi_madur_edecek-didimhaber.net
23-11-2015

657 Sayl Kanun\'da yaplmak istenen deiiklik herkesi madur edecek

657_Sayl_Kanun\'da_yaplmak_istenen_deiiklik_herkesi_madur_edecek

Aydnl üyeleriyle buluan Aktif Eitimciler Sendikas (Aktif Eitim-Sen) Genel Bakan Osman Bahçe, çözümönerisi sunmadklar hiçbir öneriyi eletirmediklerini söyledi. Hükümetin 657 Sayl Devlet Memurlar Kanunu\'nda yaplmak istedii deiikliin herkesi madur edeceini ve bütün sendikalarn buna kar olmas gerektiini savunan Bahçe, “657 düzenlemesi, Aktif Eitimciler Sendikas’na kar yaplan bir düzenleme deildir. 657 düzenlemesi, 2,5 milyon kamu personelini ve 1 milyon 117 bin eitim çalannn tamamn ilgilendiren bir düzenlemedir. Bütün sendikalar, bu usulsüz düzenlemenin önüne nasl geçebiliriz, birlikte deerlendirmeliyiz. 657 sadece size yönelik bir ey deil. 657, Aktif Eitim Sen’e veya A, B, C’ye yönelik deil. 657, birilerinin yanln alklamayan herkese yönelik bir düzenlemedir.” dedi.

Sendikalarn en büyük skntsnn siyasileme olduunu, siyasileen sendikalarn, siyasiler tarafndan “bizim olan” muamelesi gördüü için üyelerinin haklarn koruyamadn belirten Genel Bakan Bahçe, \"Bizim eitim dünyasnda farkllklarmza ramen öretmen topluluu, toplumun çok nitelikli bir kesimidir. Bu niteliin enerjiye, hizmete dönütürülmesi lazm. Bunun için de farkllklarmz bir kenara brakp birbirimize hogörü ile bakabilmekliyiz.\" eklinde konutu. Sendikalarda eletirinin esas olduunu belirten Osman Bahçe, “Sendikalarda sadece eletiri vardr. Sendikamz, çözüm önerisi sunmad hiçbir öneriyi eletirmemeyi prensip olarak belirlemitir. u ana kadar da çözüm önerisi sunmad hiçbir konuda eletiride de bulunmamtr. Bu çerçevede bazen bizi yava görebilir, neden sessiz kalyor diyebilirsiniz. Emin olun, Aktif Eitim Sendikas sessiz kaldysa çözüm önerisi sunamadmzdandr. Çözüm öneriniz varsa eletiri bir mana ifade eder. Çözüm önerisi sunulmayan eletiriler, karalamadan öteye geçmez ve kimseyi karalamak da bizlere bir kâr salamaz, bizlere yakmaz. Biz Aktif Eitim Sen olarak, sendikamz bilimsel ve objektif sendikacln adresi haline getirmeliyiz. Bu göstermelik olarak deil; hakikaten biz bilimsel çözümlerden yana olan, evrensel deerleri dikkate alan, objektif davran dikkate alan bir sendikayz.” dedi.

Geçen eitim öretim yln sosyal faaliyetlerle geçirdiklerini, bu yl ise eitim yl ilan ettiklerini belirten Aktif Eitim-Sen Genel Bakan Bahçe, “Geçen ylmz, sosyal sendikaclk yaparak geçirdik. Eitimcilerin Türkiye’de 36 sendikas var. Bizim yaptmz sosyal sendikaclk, dier 35 sendikann toplamndan daha fazladr. Bu bizim en büyük sermayemiz. Almann hesabn yapan deil, vermenin telan yaayan bir sendikayz. Bu söylediklerimden, dier sendikalarn alma peinde olduklar yönünde bir itham çkmasn. Biz dier sendikalar rakip olarak görmüyoruz. Bu yl sosyal etkinliklerimiz devam ederken bunun yannda eitim yl olarak ilan ettik. Youn bir ekilde eitim faaliyetleri yapalm. Aktif eitim akademileri kapsamnda eitim faaliyetlerimi enstitületiriyoruz.” diye konutu.

Osman Bahçe, Devlet Memurlar Kanunu\'nda yaplmak istenen deiikliin, herkesi madur edeceini iddia etti. Çkarlmak istenen kanunun, yanla kar çkan herkes için bir tehdit olduunu savunan Bahçe, eitimcilerle uramak yerine, dibe vuran eitim sisteminin nasl ayaa kaldrlacann planlanmas gerektiini söyledi. Bahçe, “Mili Eitim Bakanlmz\'n deerli yetkililerine, eitim kurumlarmzn YÖK ve benzeri deerli yöneticilerine diyoruz ki geliniz, sahte gündemlerle eitim dünyasnn ve ülkemizin enerjisini heba etmekten vazgeçiniz. 1 milyon 117 bin eitim çalann, 2,5 milyon kamu çalann tehdit eden, onlarn i güvencesini riske atacan düündüümüz 657 düzenlemesi ve benzeri anlamsz ve insanlar kymaya yönelik olduunu düündüümüz düzenleme niyetlerinizden vazgeçiniz. Geliniz, üniversitelerde bilim özgürlüünün, bilim üretiminin yok olduu bir dünyada, var olan küçük özgürlük krntlarn da yok edecek, üniversitelere müdahale etme düzenlemelerinden vazgeçiniz ve geliniz hep beraber, küstürdüünüz, incittiiniz 1 milyon 117 bin eitim çalann yeniden nasl yannza alabilirsiniz, projelerinizi yeniden nasl destekler hale getirebilirsiniz, mutlu bir ekilde hizmet edebilecek bir motivasyonu nasl salayabiliriz, geliniz bunu konualm. Geliniz çocuklarmzn, gençlerimizin uyuturucu bataklnda can çekimesine nasl mani olabiliriz, bunu konualm hep birlikte. Geliniz, dibe vuran akademik baary, üniversite snavlarnda, TEOG snavlarnda yüz binlerce örencinin sfr çekmesini nasl engelleriz, bunu tartalm, bunu konualm. Geliniz, hep birlikte güvenlik açsndan risk haline gelmi okullarmz yeniden sulhun, barn, kardeliin, güven ve itminann merkezi haline nasl getirebiliriz, bunu konualm. Geliniz deerler eitimini, insan olmann erdemini yeni yetien gençlere nasl kavratrz, küçük çkarlar için birbirimizi yemenin kötü olduunu nasl öreniriz, bunu hep birlikte tartalm ve konualm. Sahte gündemlerle, helvadan yaplm bunlarla megul olmak yerine eitimin ve ülkenin gerçek gündemlerine açk yüreklilikle iaret koyalm, parmak basalm.\" dedi.

Genel Bakan Bahçe’nin ziyaretinden dolay mutlu olduklarn belirten Aktif Eitim-Sen Aydn ube Bakan Ömer Küçükgüldal ise sendika olarak eitim ve eitimcilerin skntlarnn çözümü için her zaman yapc olmaya devam edeceklerini söyledi. Kendi üyeleri kadar dier eitimcilerin haklarnn korunmas için ayrm yapmadan sendikaclk yaptklarn belirten Küçükgüldal, Osman Bahçe’nin ziyaretinde kendilerini yalnz brakmayan d ilikiler ve basndan sorumlu Genel Bakan Yardmcs Mehmet Tezcan, Ege Bölge Koordinatörü ve zmir ube Bakan Hasan Oval, Aydn sendika ilçe temsilcileri, yönetim kurulu ve üyelerine teekkür etti.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..